Vijf keer in gesprek over wat echt belangrijk is in je relatie.

  1. Communiceren (o.a. over effectief praten en effectief luisteren)
  2. Toewijding (o.a. waarom zou je je aan elkaar verbinden, tijd doorbrengen met elkaar, verandering in loyaliteit)
  3. Conflicten oplossen (o.a. omgaan met boosheid, verschillen accepteren, financiën, elkaar vergeven)
  4. Liefde levendig houden (o.a. vriendschap ontwikkelen, elkaars behoefte ontdekken, seksualiteit)
  5. Gedeelde doelen en waarden (o.a. wat zijn dat, een gelijkwaardige relatie opbouwen)

Voor wie?

De Premarriage Course is bedoeld voor stellen die klaar zijn voor the next step. Met andere woorden: voor de serieus verliefden en/of verloofden dus!

De cursus komt uit een christelijke koker, iets voor jullie? De cursus is uitgedacht door het Londense echtpaar Nicky en Sila Lee, zelf christen. Zij wilden dat hun kerk (Holy Trinity Brompton, Londen) op een eigentijdse, creatieve en open manier aandacht zouden besteden aan het versterken van relaties. Zij ontwikkelden samen het materiaal voor de Marriage Course en de Premarriage Course. De cursus wordt inmiddels over de hele wereld gegeven.

Voor elk stel dat de volgende stap wil zetten.

Dat de cursus uit een christelijke koker komt, betekent niet dat het alleen voor christenen is bedoeld. Integendeel! De cursus behandelt relevante onderwerpen waar iedereen mee te maken krijgt. Het ‘christelijke’ aan de cursus is dat de basiswaarden van de cursus christelijk zijn, denk aan kiezen voor trouw, verbondenheid, eerlijk zijn, je naaste liefhebben als jezelf, etc.

Waarom zou je de cursus volgen?

Elke relatie is de investering waard! En investeren is en blijft nodig. Sterke huwelijken en relaties ontwikkelen zich namelijk niet automatisch. Daar moet je iets aan doen.

Voorkomen is beter dan genezen. Meer dan 1/3 van de huwelijken loopt uit op een scheiding. Niemand neemt zich voor het trouwen voor om te gaan scheiden, maar toch gebeurt het, terwijl het in een aantal gevallen te voorkomen geweest zou zijn. En een scheiding heeft vaak weer negatieve gevolgen voor jezelf, je partner, eventuele kinderen, familie, etc. Natuurlijk biedt het volgen van een cursus geen garantie op een goede relatie, maar de PMC helpt je wel meer grip te krijgen op ‘waar je aan begint’.

De cursus is een leuk uitje. Je leert nieuwe dingen over jezelf en over elkaar, waar je nog een leven lang iets aan kunt hebben. Je ontmoet bovendien stellen in dezelfde fase. De Premarriage Course is niet te zwaar. De opdrachten zijn kort en leuk. Maar het is ook weer niet te licht. Het pakt essentiële onderwerpen aan en er wordt niet om spannende onderwerpen heen gedraaid.